Horizontale jaloezieën, horizontale lamellen, blinds of in de volksmond gewoon “Luxaflex”.

Functioneel! Dat is meestal de eerste gedachte bij horizontale jaloezieën. De horizontale jaloezie is echter terug van nooit weggeweest. Geliefd in de puur functionele wereld heeft de jaloezie zich geleidelijk ontwikkeld tot wat het nu is: de juiste mix van functionaliteit, decoratie en sfeer.
Verkrijgbaar in vele lamelbreedtes, aluminium of de trend: hout, met stoer en trendy ladderband of in combinatie met de uitgebreide keuze in kleuren, prints en materiaal doet de hedendaagse horizontale jaloezie recht aan de naam: raamdecoratie – raambekleding.

Modellen en uitvoeringen

De horizontale lamellen zijn weer helemaal in. Na de grote populariteit in de jaren ’70, waren ze een tijdje uit beeld bij het grote publiek. Verdwenen echter waren ze niet. Functioneel zijn de kwaliteiten van dit raambekledingsproduct zo groot dat ze in vele omgevingen nog steeds op waarde werden ingeschat.
Door de nieuwe variaties op dit thema is de horizontale Jaloezie weer zeer actueel. Niet in de laatste plaats door de vele mogelijkheden in bijvoorbeeld lamelbreedtes maar zeer zeker ook door de vele variaties in uitvoering.

Houten Jaloezieën

Genieten van een natuurlijke sfeer en tegelijkertijd de vele voordelen ervaren van horizontale lamellen? Kies dan voor de houten jaloezie, doordachte functionaliteit gecombineerd met een exclusieve en luxe uitstraling.
Bij Multi Raamdecoratie kunt u kiezen uit diverse typen met elk hun eigen stijl en uitstraling. Van licht tot donker, van glad tot duidelijke zichtbare nerf, zelfs gelakt tot een breedte van maximaal 300cm. Mooi afgewerkt met een houten koof, authentieke accenten zoals ladderband. Een deel van onze collectie is zelfs vochtbestendig en goed toepasbaar in bijvoorbeeld badkamers. Dat is de houten jaloezie van Multi Raamdecoratie. Leverbaar in de lamelbreedtes 25, 35, 50 en 63 mm.
De houten kooflijst is bij montage ‘op de dag’ voorzien van houten zijkappen die zorgen voor een mooie afwerking.
De bediening van dit product is met behulp van een een trekkoord en tuimelkoorden.
In de webwinkel van Multi Raamdecoratie kunt u houten jaloezieën nu online bestellen. Wij kunnen ze snel leveren: ca. 7 tot 15 werkdagen afhankelijk van type.
Hoe….? Heel eenvoudig! Ga naar “Kies uw raamdecoratie” en kies voor “houten jaloezieën” en doorloop het keuzeproces.

Lamelbreedte

Raambekleding is heel persoonlijk net als de rest van uw interieur. Zo ook de lamelbreedte van uw Jaloezie: van smal tot breed voor ieder type interieur, voor iedere wens is er wel een oplossing.
“Big is beautiful”. De nieuwe trend, horizontale jaloezieën met een nieuwe lamel van 70 mm breed, ideaal voor grotere ramen. En net als de andere lamelbreedtes biedt ook de 70 mm lamel weer volop mogelijkheden tot het maken van een 100% eigen jaloezie.

Ladderband

De 50mm aluminium jaloezieën kunnen optioneel worden voorzien van ladderband voor extra accent. Voor de 70mm horizontale jaloezie wordt ladderband standaard geleverd. Ladderband wordt standaard kleur gecoördineerd geleverd en op verzoek zijn contrasterende kleuren leverbaar. De bandverdeling is afhankelijk van de breedte van de jaloezie. Daarom treft u onderstaand een opgave van de indeling:

  • 35 t/m 125 cm = 2 banden
  • 125,1 t/m/ 215 cm = 3 banden
  • 215,1 t/m/ 305 cm = 4 banden
  • 305,1 t/m 395 cm = 5 banden
  • 395,1 t/m 450 cm = 6 banden

Onderhoud

Om lang te genieten van uw horizontale lamellen, maakt u ze dan regelmatig schoon met een plumeau of doek. De stofzuiger in de laagste stand is ook een mogelijkheid. Zet de neergelaten lamellen in de gesloten stand voordat u begint.
Let op! Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen!