Paneelgordijnen

Het paneelgordijn is familie van- en een variatie op het rolgordijn. Paneelgordijnen bestaan uit verticale banen stof, die kunnen variëren wat betreft de breedte. Deze banen stof kunnen voor elkaar langs worden geschoven over een bovenrail. Paneelgordijnen zijn erg stijlvol in een modern, strak interieur. Paneel- en rolgordijnen zijn ook goed te combineren. Paneelgordijnen zijn door u zelf samen te stellen door stoffen met elkaar te combineren. Hierdoor heeft u een uniek paneelgordijn en creëert u een optimale afstemming binnen uw interieur.

Collectie stoffen

Met vele honderden stoffen heeft Multi Raamdecoratie een zeer uitgebreid en gevarieerd stoffenaanbod. Kiest u voor naturel of structuur? met een keuze uit basic- , uni- , structuur- en dessinstoffen, verkrijgbaar in vele uitvoeringen van transparant, voor een zachte lichtinval, tot en met verduisterend, is er voor ieder interieur een passende oplossing te vinden. De dessinstoffen laten zich prachtig combineren met unistoffen.

Toepasbaarheid

Naast het decoratieve element zijn paneelgordijnen ook zeer functioneel. Naast toepasbaar als raambekleding, bijvoorbeeld voor schuifpuien en een grote raamoppervlakte, zijn ze ook toepasbaar als decoratieve afscheiding. Zo worden grotere ruimtes ,door gebruik van paneelgordijnen, in aparte compartimenten ingedeeld wat visueel fraaie effecten teweeg brengt. Natuurlijk is een paneelgordijn ook zeer goed toepasbaar om een rommelige kast op hoek uit het zicht te laten verdwijnen of als pure wanddecoratie. Ja, paneelgordijnen zijn zeer functioneel!

Rails paneelgordijn

Het aantal panelen dat u kiest, bepaalt of uw paneelgordijn een rails krijgt met 2, 3, 4 of 5 sporen.
U kunt kiezen voor een wit gelakte of voor een aluminiumkleurige(geanodiseerde) rail.
De railsuitvoeringen:

  • 2 sporen met 2 panelen links of rechts
  • 2 sporen met 4 panelen en middensluiting
  • 3 sporen met 3 panelen links of rechts
  • 3 sporen met 6 panelen met middensluiting
  • 4 sporen met 4 panelen links of rechts
  • 4 sporen met 6 of 8 panelen en middensluiting
  • 5 sporen met 5 panelen links of rechts
  • 5 sporen met 8 of 10 panelen en middensluiting

Zijsluiting

Bij zijsluiting schuiven de panelen bij het openen van het paneelgordijn allemaal naar links of naar rechts.

Middensluiting

Bij middensluiting heeft u bij het geopende paneelgordijn zowel links als rechts panelen hangen.
Voor zij- en middensluiting geldt dat de panelen elkaar meenemen.

Losse bediening

Los bedienbare panelen zijn ook mogelijk. Hierbij bedient u elk paneel afzonderlijk. Met behulp van een trekstang schuift het paneel naar de gewenste zijde. De panelen nemen elkaar niet mee.

Bediening en afwerking

De bediening van een paneelgordijn geschiedt met behulp van een trekstang. Optioneel is een trekkoord met koordgewicht verkrijgbaar.
De onderzijde van de panelen zijn afgewerkt met een onderlat.
De minimum breedte van een paneel is 30 cm.
De maximum breedte van een paneel is 90 cm.
Als overlap per paneel wordt ca. 4 cm aangehouden.
Voor paneelgordijnen dient minimaal een spelling van 2 cm t.o.v. de vloer of vensterbank te worden aangehouden.
De panelen worden met klittenband bevestigd op de paneelwagens. Hierdoor zijn ze gemakkelijk van de rail te halen en weer te bevestigen.