Plissé – Duo Plissé

Plissé is de Franse vertaling voor geplooid. Een plisségordijn kenmerkt zich dan ook door een stof die zigzag in plooien is gevouwen en gestreken. Een strakke en tegelijkertijd elegante vorm van raambekleding dat uw ruimte op sfeervolle wijze decoreert. De plooibreedte varieert tussen 16 en 25 mm.

Functioneel spelen met licht, vormen en kleuren. Plisségordijnen hebben veel mogelijkheden om u het naar de zin te maken.
De Duo Plissé is een Plissé ultra luxe. Hier is het zigzag profiel dubbel uitgevoerd zodat er een honingraat structuur ontstaat die een nog luxere uitstraling geeft en lichtinval nog beter controleert. In de Duo stof lopen de spandraden onzichtbaar door de stof. De honingraatvorm geeft de stof een isolerende en daardoor energiebesparende werking.

Modellen

Een Plisségordijn wordt gemonteerd in een strak aluminium systeem. Een gestroomlijnd profielsysteem waarbinnen het geplooide doek wordt bediend. Plisségordijnen worden onderverdeeld in modellengroepen. Deze onderverdeling heeft te maken met het type raam.
Daarnaast kennen Plissés verschillende uitvoeringen met betrekking tot de verschillende functies waarvoor het plisségordijn geschikt is.
Plissés zijn er voor plaatsing in/voor o.a. :

 • Rechthoekige ramen (al of niet met koord-/ zijgeleiding)
 • Draai-/kiepramen (al of niet met koord-/zijgeleiding)
 • Dakramen (verticaal, schuin geplaatst)

Transparant – verduisterend?

Transparantie: het spelen met licht kan in diverse gradaties plaatsvinden. Dit is één van de voordelen die u heeft met plisségordijnen.
Afhankelijk van de gewenste lichtinval, kiest u uit stoffen met verschillende transparanties:

 • Transparant: zachte lichtinval, zicht naar buiten blijft behouden
 • Lichtdoorlatend(semi-transparant): dichter geweven stof met redelijke lichtverspreiding, het zicht naar buiten blijft behouden met behoud van privacy.
 • Dim-out, (ondoorzichtig): een stof die lichtinval duidelijk vermindert zonder volledige verduistering
 • Verduisterend: deze stoffen zijn voorzien van een verduisterende flexibele kunststofcoating . Ideaal voor slaapkamers of ruimtes waarin verduisterende eigenschappen gewenst zijn.

Day & Night uitvoering

We zeiden het al. De Plissé kent vele type uitvoeringen. Een veel gebruikte uitvoering is de Day & Night uitvoering.
Met dit type Plissé is het mogelijk om in een montageprofiel twee verschillende plissédoeken te monteren. Dit geeft de gebruiker nog meer toepassingsmogelijkheden.
Door twee stoffen te gebruiken kunnen in één oplossing verschillende sferen worden opgeroepen. Er kan ook gekozen worden voor twee verschillende functies van de stoffen, bijvoorbeeld met behulp van een transparante en een verduisterende stof.
Volop keus, volop mogelijkheden: u bent aan zet.

Top Down uitvoering

We zeiden het al. De Plissé kent vele type uitvoeringen.
Een veel gebruikte uitvoering is de Top Down. Een dergelijke Plissé is te bedienen zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven. Dit kan al of niet gelijktijdig. U kunt met deze uitvoering nog speelser omgaan met de lichtinval / zonwering.

Bedieningssystemen

Een plisségordijn wordt standaard met een ketting bediend. Het systeem kan hiermee op elke gewenste hoogte worden ingesteld. Hiernaast kent de Plissé nog enkele bedieningsvarianten.

 • Koordremmechanisme: het frontale Koordremmechanisme wordt gebruikt bij de vrijhangende plisségordijnen. Het mechanisme kan of rechts of links worden gemonteerd.
 • Monocontrol ketting: dit systeem vereenvoudigt het op- en neerlaten van het plissé. Hiermee is het simpel om het gordijn op exact de gewenste hoogte te doen stoppen.
 • Stang/handbediening: deze variant wordt voornamelijk toegepast bij plissé op hellende vlakken. Meestal wordt gekozen voor de handbediening. Een afneembare duwstang of zelfs gemotoriseerde draaistang is handig bij hoger geplaatste plisségordijnen.
 • Gemotoriseerde sturing: dit is het ultieme bedieningscomfort. Zeker voor ramen op moeilijk bereikbare plaatsen.

Onderhoud

Uw Plissé – Duo Plissé houdt u schoon door deze regelmatig met een plumeau of een zachte borstel van de handstofzuiger af te stoffen. Voor diepere reiniging raadpleegt u een professioneel reinigingsbedrijf. De meeste stoffen zijn, in principe, eenvoudig te reinigen, de “handling” van de constructie vraag echter wel enige aandacht.