Prestige duo-rolgordijn / Multishade

Prestige, duo-rolgordijn, Prestige rolgordijn, Multiwave, Multishade, Multiweave, Magic light, Inspiration: veel verschillende namen voor één en hetzelfde type product met veel lichtbeheersing- en sfeermogelijkheden en …. erg trendy!
Het Prestige duo-rolgordijn past door de veelzijdige toepassingsmogelijkheden in veel interieurs. Het is een rolgordijn voorzien van een dubbele laag stof met transparante en semitransparante/ verduisterende segmenten.
Het Prestige duo-rolgordijn van Multi Raamdecoratie combineert de stijlvolle warmte van lamellen uit gestructureerde stof met de eenvoud van een raambekleding die probleemloos omhoog en omlaag kan worden gebracht.
Door de ondoorschijnende en doorschijnende delen ten opzichte van elkaar te verschuiven, kunt u op elk ogenblik van de dag het perfecte evenwicht creëren tussen privacy en lichtinval.
Prestige rolgordijnen zijn leverbaar in uiteenlopende trendy kleuren, zodat ze perfect harmoniëren met uw stijl en uw meubilair.

Toepassing en gebruik

Het Prestige Duo rolgordijn is een product dat zowel als zonwering- als een verduisteringsrolgordijn op hetzelfde kozijn kan dienen.
Overdag beschermt het uw interieur tegen de zon, maar behoudt wel het uitzicht en uw privacy. Trekt u de prestige verduisteringsrolgordijnen ‘s avonds naar beneden, dan heeft u volledige privacy. ‘S morgens helemaal omhoog en u geniet volledig van de zonsopgang.
Bij keuze voor het Prestige rolgodijn geeft u ook aan of u het rolgordijn normaal (rollend: terug naar het venster) oprolt of omgekeerd wilt optrekken (contrarollend:weg van het raam).

Stofkwaliteit

De “Prestige” stoffen bestaan uit transparante en non-transparante gordijnstoffen die in horizontale banen zijn geweven. Zij zijn gemaakt van polyester en hebben een lage krimp van maximaal 1%. Bovendien is polyester doek kleurecht en onderhoudsvriendelijk.
De maximale breedte is 270 cm. De segmentmaat van de transparante baan heeft een hoogte van 5,5 cm. De segmentmaat van de non-transparante baan heeft een hoogte van 7,5 cm.

Toleranties

Door het doorhangen van de bovenbuis, kan het voorkomen dat stoffen in het midden niet exact over elkaar heenlopen. De “tolerantie” scheef lopen stof (als banen voor- en achterzijde op elkaar worden gelegd) is maximaal 5 mm aan linker- of rechterzijde.

Vormvastheid – Rafelen

Stoffen zijn onderhevig aan variaties in temperatuur en luchtvochtigheid. Wij adviseren om de Prestige niet in vochtige ruimtes te gebruiken.
Door de grove structuur van de transparante banen kunnen deze aan de zijkanten licht rafelen.

Stofkleuren

De Prestige collectie van Multi Raamdecoratie bestaat uit 57 kleurcombinaties van wit tot en met zwart. Toepasbaar in ieder interieur. Voor een impressie van de kleur- en dessins kijkt u op de pagina : kies uw raamdecoratie.

Cassette-uitvoering

Het Prestige duo-rolgordijn is leverbaar in verschillende kleuren cassettesysteem (bovenbak).
Standaard levert Multi Raamdecoratie een elegante wit (RAL 9010) gemoffelde en aan de voorzijde afgeronde cassette.
Toch liever een andere kleur? De cassette is ook leverbaar in crème (RAL 9001), technisch zilver (RAL9006), en chocolade bruin (RAL 8014).
Op aanvraag zijn optioneel alle RAL kleuren leverbaar.
Afmetingen cassette en onderlat
De afmeting van de cassette: diep 75 mm en hoogte 70 mm
De afmeting van de onderlat: dikte 20 mm en hoogte 45 mm (waarvan zichtbaar 24 mm)
Stofmaat transparante gaasbaan: hoogte ca. 55 mm
Stofmaat non transparante stofbaan: hoogte ca. 75 mm

Bedieningssystemen

De Prestige, het rolgordijn met een dubbele laag stof met transparante- en niet-transparante stroken wordt bediend met behulp van een soepel lopend kettingsysteem met kettinggewicht. Met dit kettingsysteem draait u de twee lagen stof langs elkaar. Bovendien kunt u het rolgordijn met het kettingsysteem optrekken of neerlaten.
Bij cassettekleur 9010, 9001 en 8014 wordt standaard transparante ketting geleverd. Bij 9006 wordt standaard een metalen ketting geleverd. De lengte van de ketting wordt gerelateerd aan de totaalhoogte. In ingerolde toestand verdwijnt de onderlat volledig in de bovencassette.
Optioneel is een elektrische bediening (Somfy) verkrijgbaar al of niet met afstandsbediening. Voor informatie wendt u zich tot de klantenservice van FredParket.nl.

Montage

Het Prestige rolgordijn is zowel “in de dag” als “op de dag” te monteren en geschikt voor plafond- en wandmontage. Met behulp van een steun met geïntegreerd veersysteem voor montage wordt “in de dag” gemonteerd. Voor montage “op de dag” maken wij gebruik van een optioneel leverbare beugel.
Let op! Bij het Prestige rolgordijn is het van groot belang om de exacte hoogte vast te stellen zodat de hoogte van het doek altijd sluitend in het kozijn past
Montage venster ongelijke hoogte
Monteren Prestige rolgordijn bij ramen met ongelijke hoogtes:
Als u twee “Prestiges” naast elkaar gaat plaatsen op kozijnen met afwijkende hoogtes moet u gaan kiezen op welke maat de gordijnen gesloten dienen te zijn. Alleen dan kan het streeppatroon doorlopen. Er kan echter niet gegarandeerd worden dat alle systemen in de onderste stand sluitend zijn.

Onderhoud

In de meeste gevallen volstaat het afnemen met een plumeau of het gebruik van een handstofzuiger met gereduceerde zuigkracht en bordtelmondstuk voor stoffen. Neem hierbij voorzichtigheid in acht om kreukvorming te voorkomen.
Bij zware vervuiling adviseren wij u om dit product aan te bieden bij een professioneel reinigingsbedrijf.