Rolgordijnen

Rolgordijnen ook wel “blinds of rollerblinds” genoemd zijn er in vele soorten en maten. Zij bepalen mede de sfeer in uw huis of kantoor. De juiste raambekleding is van doorslaggevende aard omdat u hiermee de lichtinval controleert.
De vele soorten en mogelijkheden vertalen zich in de prijs. Van een standaard uni rolgordijn zonder franje tot en met een klassiek of modern gedessineerd model voorzien van schulpranden, roedes of ringen. Multi Raamdecoratie heeft een zeer uitgebreide collectie rolgordijnen. Laat u inspireren of bestel meteen.

Cassettesysteem

Uw rolgordijn is ook te leveren in een aluminium cassettesysteem dat ook wel koof of sierkoof wordt genoemd. Hierin zit de rol verborgen alsmede het draaimechanisme. Een perfecte afwerking die een heel strakke look aan uw rolgordijn meegeeft. Onze cassettesystemen zijn verkrijgbaar in de kleur (RAL 9010) wit. Deze cassettesystemen zijn ook verkrijgbaar voor de diverse dakraamsystemen (bv. VELUX).
In de webwinkel van Multi Raamdecoratie kunt u cassettesystemen online bestellen. Hoe….? Heel eenvoudig! Ga naar “Kies uw raamdecoratie” rolgordijnen en maak bij de opties uw keuze voor het cassettesysteem van uw keuze.
Bijvoorbeeld:
universele cassette (maximale breedte 200 cm x hoogte 185 cm) € 76,50 per breedtemeter incl. Btw.

Dakraamvensters

Dakraamvensters zijn zeer populair. Zij geven de zolder licht en een ruimtelijk effect. Zij zijn verkrijgbaar in een scala aan standaardmaten. Speciaal voor dit type raam (bijv. VELUX en Fakro) heeft Multi Raamdecoratie speciale cassettes waarin de rolgordijnen op een perfecte wijze zijn gemonteerd. U hoeft niet meer zelf te meten. U geeft alleen het modelnummer van uw dakraam door en het product past altijd perfect.

Electrische bediening

De meest luxe wijze van bediening van uw rolgordijn. Vele uitvoeringsmogelijkheden (Somfy) zijn hierin verkrijgbaar. Van eenvoudig door middel van een wandbediening naar afstandsbediening in vele uitvoeringen. Voor informatie stelt u zich in verbinding met de klantenservice van Multi Raamdecoratie.

Kettingbediening

Zoveel modellen, zoveel wensen, zoveel bedieningsmogelijkheden voor uw rolgordijn. De kettingbediening is het meest voorkomende systeem. Het kettingmechanisme kan zowel links als rechts worden gemonteerd. Multi Raamdecoratie hanteert hiervoor een zelfremmende transparante ketting met kettinggewicht voor optrekken en neerlaten, met de “softraise” optie (meerprijs) voor het nog geleidelijker laten lopen van uw rolgordijn.

Veerbediening

Bredere rolgordijnen worden vaker uitgerust met een veerbediening: bij dit systeem wordt op de onderlat een trekkoord met een trekknopje bevestigd, eventueel voorzien van de “softraise” optie (meerprijs). Hiermee laat u uw rolgordijn vertraagd lopen voor een nog betere besturing.

Onderlatbekleding

Uw rolgordijn is te voorzien van diverse uitvoeringen onderlat afwerking. Multi Raamdecoratie levert uw rolgordijn, in tegenstelling tot vele andere leveranciers, standaard af met een rondom beklede (dubbel bekleed) onderlat. Zo kan uw rolgordijn altijd “rollend”of “contrarollend” geplaatst worden.
Daarnaast zijn optioneel platte of ronde onderlatten in de kleuren zilver en wit mogelijk. De stof wordt met een pees in de onderlat geschoven, een schulprand is dan niet meer mogelijk.

Afwerking

Voor verdere individualisering is het mogelijk uw rolgordijn een persoonlijke finishing te geven. Multi Raamdecoratie levert het rolgordijn, in tegenstelling tot vele andere leveranciers, standaard met een rondom beklede onderlat. Vanzelfsprekend zijn er nog andere mogelijkheden zoals een:

 • Volant: een decoratieve strook in dessin of contrasterende kleur die door middel van klittenband op uw rolgordijn kan worden aangebracht (strookhoogte max. 13cm)
 • Biesband: bij keuze voor een volant kunt u kiezen deze af te biezen met een biesband. Vele kleurencombinaties zijn mogelijk
 • Schulprand: met de schulprand krijgt uw rolgordijn een decoratieve afwerking. Meerdere designs zijn verkrijgbaar. Van klassiek naar modern met of zonder roede.

Rolgordijnstof

De rolgordijnstoffen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, kwaliteiten en transparanties. De rolgordijnen hebben een maximale krimptolerantie van 3%. Hierdoor kan na plaatsing door krimp van het doek een grotere lichtkier ontstaan.

 • Polyester: doek met een lage krimp(1%), kleurecht en onderhoudsvriendelijk.
 • Polyester Trevira: door een speciale behandeling is dit doek brandvertragend, vochtbestendig en roept geen allergieën op.
 • Katoen: 100% natuurlijk.

Vormvastheid rolgordijnstof

Stoffen zijn onderhevig aan variaties in temperatuur en luchtvochtigheid. Hierdoor kan een glooiing in de stof ontstaan die bij verandering van temperatuur en luchtvochtigheid weer kan wegtrekken. Ook kunnen de gesneden zijkanten enigszins rond gaan staan ( het zogenaamde schotelen). Dit kan m.n. voorkomen bij verduisteringsstoffen.
Ondanks dat de maximale breedte van rolgordijnen 350cm kan zijn, adviseert Multi Raamdecoratie, indien mogelijk, het rolgordijn op te delen in twee of drie afzonderlijke rolgordijnen. Vervorming van doek manifesteert zich m.n. bij grote oppervlakken.

 • Transparant: zachte lichtinval, zicht naar buiten blijft behouden
 • Lichtdoorlatend(semi-transparant): dichter geweven stof met redelijke lichtverspreiding, het zicht naar buiten blijft behouden met behoud van privacy.
 • Dim-out: een stof die lichtinval duidelijk vermindert zonder volledige verduistering
 • Verduisterend: deze stoffen zijn voorzien van een verduisterende flexibele kunststofcoating. Ideaal voor slaapkamers of ruimtes waarin verduisterende eigenschappen gewenst zijn.
 • Teflon: Een coating met waterafstotende eigenschappen die wij gebruiken voor vochtige ruimtes zoals badkamers e.d.
 • Perlex/spc/pearl: een parelmoer coating die zorgdraagt voor een hoge reflectiegraad. Rolgordijnen met deze stof worden toegepast in ruimtes met computerschermen
 • Metallic (Verosol gordijnen): Voorzien van een dunne aluminiumcoating krijgt het rolgordijn een sterk isolerende eigenschap.
 • Deze doeken zijn zonwerend, geluidswerend en vlamvertragend.
 • Screens: Rolgordijnen opgemaakt uit geplastificeerd kunststofvezel.
 • Deze stoffen hebben een sterk zonfilterende eigenschap (in meerdere gradaties verkrijgbaar) en het zicht naar buiten blijft behouden. Screens zijn ongevoelig voor warmte en brandvertragend.

Rolgordijn opmeten

Het opmeten van een rolgordijn is gemakkelijker dan u denkt. U moet wel een aantal regels in acht nemen om tot de juiste maatvoering te komen. “in de dag”, “op de dag” vreemde kreten maar als u weet wat dit betekent kan een kind de was doen. Kijk bij meetinstructies , maak een print en volg deze op. Multi Raamdecoratie voert altijd uw exacte maatvoering uit.

Onderhoud

Het doek van uw Multi Raamdecoratie Rolgordijn is voorzien van een beschermende antistatische laag. Vuil en stof hebben minder vat op rolgordijndoek dan op normaal textiel. Vlekken dienen evenwel snel behandeld te worden.
Let op! Gemetalliseerde stoffen mogen niet met water in aanraking komen omdat hierdoor de gemetalliseerde laag aangetast kan worden.

Onderhoud lichte vervuiling

Alle stoffen, met uitzondering van de gemetalliseerde soort, kunnen met een schone, lichte, vochtige en zachte doek of spons worden afgenomen. Aan het lauwe schoonmaakwater kunt u eventueel een niet-synthetisch wasmiddel toevoegen. Niet hard boenen of wrijven om te voorkomen dat de beschermlaag beschadigt!

Onderhoud zware vervuiling

Zwaar vervuild rolgordijndoek is minder eenvoudig te reinigen. Volledige onderdompeling van het rolgordijn in water is niet mogelijk. De stof is door verlijming aan de stalen rolbuis bevestigd en daarom niet separaat afneembaar. Door contact met water kan de stof van de buis loslaten en bestaat er verder kans op roest. Uiteraard kunt u altijd overwegen uw Multi Raamdecoratie Rolgordijn in handen te geven van een professioneel reinigingsbedrijf.